AVES , Mersin'de son derece değerli bir arazi olan Liman B kapısı civarındaki alanda geliştirilmekte olan yeni bir proje için 60.000 m2' lik bir araziyi satın almıştır. Bu iddialı proje gayrimenkul gelişiminde yeni bir çığır açacaktır.
AVES, yeni yatırım planlarını gerçekleştirmek için, Balıkesir Bandırma’ da limana çok yakın ve sanayi bölgesi içerisinde kalan 125 bin mt2’ lik bir arazinin Satınalma sürecini tamamlamıştır. Satınalma sürecinin tamamlanması ile birlikte proje çalışmaları başlatılmıştır.
 
SOYA PROTEİN KONSANTRESİ 2024 yılı sonunda Mersin kampüsümüz içerisinde özellikle balık ve yavru hayvan yemi hammaddesi olarak kullanılan, ülkemizin tamamen ithalatçı olduğu soya protein konsantresi üretimine başlayacağız. Tesis kapasitemiz 300 ton/gün olacak olup, tesisin yatırım maliyeti 20 milyon dolar olacaktır. Soya protein konsantre üretim tesisi ülke ve bölgemizin bu konudaki ilk üretim tesisi olacaktır.
 
KOJENERASYON TESİSİ Kendi enerjimizi üretme ve çevre duyarlılığını arttırma yolunda attığımız adımlardan biri olan kojenerasyon tesisimiz, 2024 yılı sonunda Mersin kampüsümüzde devreye alınacak. Tesisimiz 50 ton/saat buhar ve 4,9 mwa elektrik üretim kapasitesine sahip olacaktır. Burada amacımız, yağlı tohum kabuk ve atıklarıyla önce buhar ve ardından buharı kullanarak da ihtiyacımız olan elektrik enerjisinin büyük bir kısmını üretmektir. Kojenerasyon tesisi şirketimizin hem enerji hem de çevre politikaları açısından büyük önem arz etmektedir. 
 
ÇATI GES SANTRALİ Kendi enerjimizi üretme ve çevre duyarlılığını artırma yolunda attığımız adımlardan bir diğeri de Mersin kampüsümüz içerisindeki çatılarımıza güneş enerjisi panelleri kurulumuyla yeşil enerji kullanımına geçmektir. Bu doğrultuda 3600 kwp gücünde Çatı GES santrali kurulumu tamamlanmıştır. Bu projemiz ile günlük yaklaşık 10 ton CO2 salınımını engellemekteyiz. Ayrıca Silopi Kampüsümüz için de aynı şekilde çatı GES projemiz ile 2024 sonunda yeşil elektrik üretimine başlayacağız.
 
Katma Değerli Ürün Geliştirme Projeleri;
 
Katma değerli ürün geliştirme projelerimiz ile mevcut ve yeni tesislerimizin üretimleri esnasında yan ürün olarak açığa çıkan çıktıları katma değerli hale getirmek için yoğun çaba harcıyoruz. Bu bağlamda Mersin – Amasya ve Silopi kampüslerimizde aşağıda belirttiğim katma değerli ürün geliştirme yatırımlarımız plan dahilinde ilerlemektedir. Amacımız üretimlerimiz esnasında açığa çıkan bu gibi yan ürünleri ileri safhalara kadar işleyerek tam entegrasyonu sağlamaktır. 
 
Gliserin Saflaştırma: Mersin kampüsümüzde yer alan biyodizel tesisimizin üretim esnasında yan ürün olarak ham gliserin açığa çıkmaktadır. Gliserin saflaştırma yatırımı ile hem ülkemizin de ithal ettiği Pharma Grade Gliserini üretmiş olacak, hem de biyodizel tesisimizin yan ürününü katma değerli bir ürün haline getirmiş olacağız.
 
Lecithin Kurutma: Mersin ve Amasya kampüslerimizde yer alan yağlı tohum kırma tesislerimizden çıkacak olan bitkisel ham yağları kullanarak, lecithin kurutma yatırımı planlamaktayız. Lecithin kurutma yatırımı ile ülkemizin ithal ettiği saf lecithini üretmiş olacağız. 
 
Fatty Acid Saflaştırma: Mersin ve Irak kampüslerimizde yer alan rafineri tesislerimizden yan ürün olarak ham fatty acid açığa çıkmaktadır. Saflaştırma yatırımı ile hem ülkemizin ihracatına katkıda bulunacak hem de  rafineri tesisimizin yan ürünün katma değerli ürün haline getirmiş olacağız. 
 
Yer Fıstığı Ezme - Soslama: Silopi kampüsümüzde işlediğimiz yer fıstığı ürünümüzden, ileri işlem ile fıstık ezmesi, soslu fıstık, kaplanmış fıstık gibi ürünlerin üretimi için çalışmalarımız devam ediyor. 
 
Soya Melasından Biyoetanol Üretimi: Mersin kampüsümüzde yapımı devam eden Soya protein konsantresi yatırımımız tamamlandığında, tesisten yan ürün olarak soya melası açığa çıkacaktır. Soya melasından biyoetanol üretimi ile tesisimizin yan ürünü olan melası katma değerli hale getireceğiz.